Az üzleti élethez azonnal kapcsolódik az eredményesség fogalma!

 

15 éves pénzügyi szektorban megélt tapasztalattal, 4800 coaching ülésen túl, az elmúlt években 180 vezető tisztelt meg a bizalmával coaching folyamatink során. A saját változásuk: "jobb vezetővé válásuk" mindig hozta magával az eredmények pozitív változását is. Coachként 7 éve foglalkozom speciálisan szervezetek és vezetők fejlesztésével: egy-egy cégen belül, vagy külső segítőként csatlakozva.

 

Munkám során 3 összetevőt vizsgálok: rendszerek, folyamatok, emberek.

Azaz: milyen rendszereid vannak (...vannak...?) ezek milyen eredményt hoztak eddig. Erre milyen folyamatok épülnek? (...épülnek..?) Milyen szoksások kapcsolódnak a mindennapokban? És kik azok az emberek, kollégák, akik ezt működtetik: jól vagy nem jól? Mennyire kompetensek? Miben erősek és miben szükséges fejlődni a jobb teljesítményhez?

És Te? Te milyen Vezető vagy? Képes vagy újra és újra jobban teljesíteni? Tudod azt, hogy mitől működsz jól? Tudsz megfelelő hatást gyakorolni kollégáidra? Elégedett vagy?

Miben szeretnél változást? Mi legyen másképp?

Elég ha ezt megfogalmazod.

A konkrét célt már közösern tűzhetjük ki, és a coaching  folyamat végére nem csupán "jobban érzed magad", hanem mérhető változásokat fogsz észlelni üzleti eredményeidben!

Köszönöm, ha kísérődnek választasz!

 

Veres Paula