Ajánló

A kaktusz

Ma minden balul sül el. Mindenki keresztbe tesz a munkahelyemen. Kihasználnak. Semmi nem sikerül, elfogyott a jegy az esti mozira. Nekem nincs szerencsém, senki nem szeret. Ma reggel már eleve rossz kedvvel keltem. Fogmosás közben már szidtam magamban a kollégáimat, remélem nem kell közösködni már megint velük. Igazából nem akarom megnézni azt a filmet, de nem mertem megmondani Neki, nehogy megbántsam. Ehhez a naphoz semmi kedvem, ma "szúrós kaktusznak" van kedvem lenni. Melyik volt előbb? Szerinted..?  

Szabadság

"Szabadságra megyek". Szokták mondani nyaranta sokan. Honnan és hova? Persze, tudjuk: a munkából, és el, szép és távoli vidékre.  Valójában a "napi darálót", és "sok gondot" szeretnék ilyenkor 1-2 hétre mellőzni az emberek. De hogy lehet ez elől elmenni, ha aki generálja, épp a bőröndje fülét fogja..?:-) Te szoktál "szabadságra menni"? A napi rutinból, a szokásos dolgaidból?

A rendről

Mi az első, ami beugrik Neked, ha azt hallod: Rend? Van, akinek összeugrik a gyomra:  mert a fegyelem, és korlátok, a szabályok szigorú világa ölt testet számára. És van, akinek kisimul a homloka: mert a letisztultságot, az átláthatóságot, a kereteket, és a kiszámíthatóságot jelenti. Pedig a szó ugyanaz: Rend.  A történet, amit hozzákapcsolsz: az már a Tied!

A "majdnem" nyúl

Látszólag rendben van. Mégsem Valódi. Csak "olyan, mintha".. Egy "majdnem nyúl". Így nincs egyedül. Befogadták, elfogadták. De valójában nem az Ő közege. És a Te életed mennyire valódi? Azokkal vagy, olyanok közt, akik Hozzád passzolnak?

Fény és árnyék

Ha ránézel erre a képre mit látsz? Melyik része tetszik? A napfényes? Szép, ugye? És az árnyékos foltok? Ez így kerek. Az életedben is ugyanígy lehetnek napfényes és árnyékos területek. Ugyanígy el tudod fogadni mindkettőt? Tudsz gyönyörködni benne?

A falevél

Egyik nap szembejött velem ez a falevél. Hevert a földön. Egy egész sor érzés és gondolat öntött el ahogy észrevettem: sok-sok mese, ami életre kelt a fejemben általa. Valójában mi köze ennek a falevélnek..? SEMMI. Ez mind az én világom volt, az én "filmem", ami független mindentől és mindenkitől. Te is szoktál vetíteni? Kire, mire vetíted? Romantikusat, horrort, akciót, drámát..? ...és szereted nézni Életed filmjét?
<< 1 | 2 | 3