Ajánló

Félreértések helyett

Ha nem az történik amit szeretnél, érdemes átgondolnod: vajon elég egyértelműen kommunikálsz? A jó hír, hogy a hatékony kommunikáció tanulható!

Mire van szemed?

Mire van szemed? Látod-e a jót a Másikban? Elismerésednek hangot adsz-e, ha Valakire felnézel? Tudsz-e őszintén dícsérni? Figyelmeddel növeszted Gyermeked nagyszerűségét? Megerősítő iránymutatással bíztatod a Kollégáidat? Tudja a Párod miért becsülöd leginkább? Észreveszed az értéket a körülötted élőkben? Ha van rá szemed, legyenek rá szavaid is. Még ma.

Mindenkihez van kulcs

Kedves Vezető! Neked hány kulcsod van a Kollégáidhoz? Ha már a többes szám maga megbotránkoztat, akkor nyugodtan olvass tovább. Nem késő beszerezned egy egész készletet: hogy a megfelelő helyzetben, a megfelelő módon tudj szót érteni Mindenkivel. Hogy az emberi kapcsolataid kisimuljanak, eredményesebb legyél, és játszmák helyett valóban az történjen Veled és körülötted, ami a valóban előre visz. ...tudod, nem biztos, hogy a zár a hibás, ha Neked csak egy kulcsod van..

Felvállalni Önmagad

Az egyediségedet felvállalni bizony feladat! Mert egyszerre szeretnéd megmutatni különbözőséged és szeretnél közösségbe is tartozni. Sokszor hallom, hogy: "én változtatnék, de lehúz a közeg, ahol vagyok". Hááát..azt lehet "lehúzni" aki hagyja/ adja magát! Ha valóban fontos, hogy jól érezd magad, és ezt megtartsd: vállald fel nap, mint nap, apró, hétköznapi dolgokban Önmagad. Hogyan? * Ne csatlakozz be szaftos sztorikkal a "csak az a baj" és "jaj de rossz minden" klubokba. Ha elkerülni nem tudod, csendben is lehetsz a társaság része. * A "szegény én" folytatásos regénytől végleg vegyél búcsút. A sajnálat nem szeretet: az sajnálat. És leértékelés. * Légy kezdeményező: mesélj arról, hogy milyen váratlan jó történt Veled. Hogy milyen szép volt ma a reggeled. Hogy a gyereked szerelmes szavaitól hogyan olvadozol. Hogy pont a bejárat előtt találtál parkolót. Hogy tegnap is tudtad tartani a diétád. Hogy a párod olyan jó fej. Hogy a pénztárosnő utánad szaladt, mert rosszul adott...

Hétköznapi Csodáink

Tudsz még hinni a hétköznapi csodákban? Hogy történik valami, ami mindent egy csapásra kisimít? Hogy pont holnap hallasz egy olyan lehetőséget, amire évek óta vársz? Hogy pont belebotlasz még a héten Valakibe, akire olyan rég vágysz? Ja, hogy ez rózsaszín és giccses és különben is..?! Pedig nem. Ez a bátor, nem megalkuvó valóságod lehet. Amikor a sötét jövőről ábrándozol - hogy történik valami és minden összeomlik, hogy csak másoknak van szerencséjük, hogy soha nem jön az, akire vágysz...- ilyenkor miért nem kételkedsz? Ha ebben tudsz biztosra menni, akkor a Téged építő dolgaidban is tudsz hittel, koncentráltan fókuszálni! A szokásaid bármikor átírhatók! Veres Paula Business, Life Coach 30/855-8745

Változás

Nem dől össze soha olyan része az életednek, ami Neked valóban jó. Viszont ami már nem szolgál, előbb-utóbb úgyis otthagy. Mert Érted van minden.

Szépség

Ha lelassítasz, észreveszel olyan szépségeket is, amelyek minden nap ott ragyognak Neked.

Harcolni

Van, aki szeret harcolni. Más viszont nem. Van, aki eredményes, és van, aki nem. Sokan a harcot az eredményességgel kapcsolják össze: pedig harc nélkül is lehet eredményes bárki, sőt, sokkal nagyobb sikerekre képes! Amikor harcolsz, akkor félsz. Ha nem félnél, nem harcolnál. Amikor bízol Magadban, eszedbe sem jut harcolni: hiszen Magaddal és a feladattal vagy elfoglalva. Így képességeid legjavát tudod adni, energiáid összpontosítva, és nagy erővel valósítják meg azt, amit szeretnél. Mikor harcolsz valamiért, akkor a harcolás közétek áll valójában: beékelődik Önmagad és a célod közé. Hagyd! Csak a célon tartsd a szemed, a harcod a "csalid".

A pozitív gondolatok csapdája

"Miért?! Most akkor ne legyek pozitív?" Ha úgy is érzed Magad, mint ahogy beszélsz róla: akkor legyél. De ha görcsben van a gyomrod, miközben mantrázod a megerősítéseidet: akkor kérlek hagyd abba egy kicsit. Állj meg egy pillanatra! Nem a jól kinéző mondatokká formált gondolataid fogják jobbá tenni az életedet. Önmagában ez nem. Azok az érzelmeid viszont, amik a mondataid mögött áradnak: mindent felülírnak! A szavaid mögött átsütnek az érzéseid: Magadnak és másoknak. Ezért ha pozitív válozást szeretnél tapasztalni, előbb az érzéseiden változtass, hiszen ebből fakad minden gondolatod és cselekedeted. Az érzéseid hangold a gondolataidhoz. Ezt most meg tudod tenni: egy pillanatra csukd be a szemed, és érezd azt, ami életed legszebb élményekor elöntött! Megvan? Akkor most láss neki, ebben az érzelemben a napi munkádnak!;-) Írd meg, mi lett más!

Szemlélődés

Mikor feküdtél legutóbb meleg fűben, langyos napsütésben az eget kémlelve? Mikor álltál meg, csak "lenni" és szemlélődni? Lenne min eltűnődni?  Jó lenne hanyatt feküdni, a friss fű illatát beszippantva minden felhőt elűzni? Gondolatok nélkül gondolkodni, megnyugodni, rácsodálkozni, elengedni, beengedni, hazatérni..? Önmagadhoz.
<< 1 | 2 | 3 >>